KUE KACAMATA of Mata Roda: gestoomde Indonesische bananenkoek van cassave en kokos

Kue Kacamata of Kue Mata Roda is een heerlijke gestoomde koek van cassave met banaan en kokos.











Ingrediënten:
- 300 gram geraspte cassave
- 50 gram tapiocameel
- 60 gram suiker
- halve theelepel zout
- halve theelepel vanillepoeder
- beetje rode voedselkleurstof
- beetje groene voedselkleurstof
- rijpe bakbanaan
- bananenblad
- geraspte kokos

Bereiding:
- Rasp de cassave.
- Doe er het tapiocameel, suiker, zout, vanille bij.
- Goed mengen en verdeel in 2 porties.
- Doe er rode en groene kleurstof bij.
- Leg op een bananenblad 2 strepen rood en groen naast elkaar.
- Leg er een banaan op en rol het op. Maak de uiteinden vast met een prikker.
- Stoom de rolletjes in een uur gaar in de stomer.
- Haal het bananenblad er af en rol ze door de geraspte kokos.
- Snij het in stukjes.

Geen opmerkingen: