Saté Daging: Indonesische saté van biefstuk

Deze saté van biefstuk is makkelijk te maken en is heerlijk mals! Om de sate nog malser te maken kun je het vlees voor het marineren met een vork inprikken.









Ingrediënten:
- 500 gram biefstuk
- 3 teentjes fijngestampte knoflook
- 2 theelepels ketumbarpoeder
- mespunt djintenpoeder
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel citroensap
- 1/2 theelepel laospoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel (bruine) suiker
- 1 eetlepel olie

Bereiding:
- Snij het vlees in kleine blokjes.
- Stamp de knoflook fijn met het zout en de suiker en voeg hier dan de kruiden en ketjap aan toe.
- Doe het vlees in deze marinade en laat dit minimaal 2 uur marineren.
- Rijg het vlees aan stokjes en rooster ze gaar op de barbecue.
- Eet deze sate met hete ketjapsaus of pindasaus.


Rubriek: saté

Geen opmerkingen: