LONTONG: hoe maak je goede lontong?

Lontong is onmisbaar in de Indonesische keuken en wordt bij veel gerechten gegeten. Je kunt het eten bij de sate of bij de petjel en gado gado, maar ook met vele andere gerechten. Lontong is verkrijgbaar in kant en klare zakjes bij de toko en kan van gebroken rijst of hele rijst zijn gemaakt. De gebroken rijst hecht vaak beter tot vaste blokjes. Belangrijk is dat de lontong echt helemaal koud is voor je hem gaat snijden!







Ingrediënten:
- kant en klare zakjes lontong bij de toko.
- water











Bereiding:
- Zet een grote soeppan op met ruim water. De platte zakjes lontong gaan bij het komen flink uitzetten en moeten in de pan passen. Hou dus rekening met het aantal zakjes dat je tegelijk in een pan doet.
- Zodra het water kookt, doe je de zakjes lontong er in.
- Laat de lontong ongeveer een uur koken en draai ze tussendoor even om. Voeg eventueel tussendoor nog kokend water toe als het water teveel is ingekookt.
- Schep de bolle zakjes uit het water als de zakjes echt hard aanvoelen en laat ze uitlekken.
- Lontong moet helemaal zijn afgekoeld voordat je ze kunt gaan snijden
- Zodra de lontong is afgekoeld snij je een zakje in de lengte door en haal je de lontong in repen uit het plastic. Deze repen kun je in mooie kleine blokjes snijden.

Tip:  Probeer de lontong eens te eten met deze eenvoudig gule daging!

Rubriek: lontong

Geen opmerkingen: