Pagina's

Mangut ikan: Indonesisch visgerecht in pittige gele kokossaus

Mangut ikan is een pittig Indisch visgerecht dat wordt bereid met kokosmelk. De gele kleur wordt verkregen door de kunjit.









Ingrediënten:
- 2 makrelen of andere stevige vis (schoongemaakt en in moten gefrituurd)
- 4 djeroek poeroetblaadjes
- 300 ml. dikke santen
- 1 groene en 1 rode lombok
- 1 theel. zout (naar smaak)
- schijf laos van 2 cm.
- 1/2 theel. suiker
- olie

Kruidenpasta:
- 5 sjalotten of 2 uien
- 4 teentjes knoflook 
- 1 theel. trassi
- 3 cm. verse kunjit of 1 afgestreken theel. kunjitpoeder
- 2 eetlepels asemwater (of wat citroensap)


Bereiding:
- Wrijf of maal de kruiden tot een pasta.
- Snij de lomboks in schuine reepjes.
- Verhit een paar eetlepels olie in een pan en fruit de pasta, de laos en djeroek poeroetblaadjes ongeveer 3 minuten.
- Voeg dan het asemwater, het zout, de lomboks en de suiker toe en roer dit goed om.
- Voeg dan de santen toe en laat dit even koken.
- Voeg dan de moten vis toe en laat het gerecht nog 10 minuten zachtjes sudderen.
- Als er teveel vocht is, haal dan de vis uit de pan en kook de saus tot de juiste dikte in. Doe dan de vis weer terug in de pan.

Rubriek: visgerechten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten