Indische macaroni schotel met ham of corned beef

Macaroni wordt in de Indische keuken ook gebruikt om er een heerlijke schotel van te maken. In dit recept worden hamblokjes gebruikt, maar je kunt ook experimenteren met corned beef.





Ingrediënten:
- 1 pak macaroni
- 5 eieren
- 150 gram gekookte ham in blokjes (of 1 blik corned beef)
- 250 gram geraspte belegen kaas
- 50 gram roomboter
- 200 ml. melk
- 1 kippenbouillonblokje
- zout en peper
- snufje nootmuskaat
- paneermeel

Bereiding:
- Vet een ovenschaal in met boter.
- Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing en laat ze uitlekken.
- Snij de ham in kleine blokjes of verkruimel de corned beef in kleine stukjes.
- Klop de eieren met de melk en verpulver het bouillonblokje hier in.
- Voeg naar smaak zout en peper toe en een snufje nootmuskaat.
- Leg als eerste een laag macaroni in de schaal.
- Leg hierop wat blokjes ham (of corned beef) en wat geraspte kaas.
- Schenk wat van de saus over deze laag.
- Herhaal dit tot de schaal vol is en zorg dat de bovenste laag van macaroni is.
- Strooi paneermeel over de macaroni en verdeel kleine blokjes boter over deze laag.
- Bak de macaronischotel in 30-45 minuten gaar.

Luxe rondreizen op maat.


Rubriek: bami/pasta

Geen opmerkingen: