Tumis Kangkung: heerlijke Indonesiche gekruide waterspinazie

Kangkung is Indonesische waterspinazie en is te koop bij de meeste toko's. De kangkung wordt in dit recept gebakken met lomboks, ui en knoflook en op smaak gebracht met vissaus. De kangkung kun je ook vervangen door wilde spinazie die op de meeste markten wel te koop is. Wilde spinazie heeft dezelfde lange stelen als kangkung en is ook lekker om op onderstaande manier klaar te maken.









Ingrediënten:
- 2 bossen kangkung of wilde spinazie ( voor wilde spinazie, zie plaatje onderaan het recept)
- 2-3 lomboks (hoe heter hoe lekkerder)
- 1 ui
- 3 knoflook
- stukje trasi
- 1 theel. suiker
- scheutje zoete ketjap
- zout
- zwarte peper
- flinke scheut dunne doorzichtige vissaus (te koop bij de toko)
- paar eetlepels zonnebloemolie

Bereiding:
- Doe de uien, knoflook en in stukken gesneden spaanse peper in de hakmolen en maal ze fijn.
- Was de kangkung of wilde spinazie en snij ze in grove stukken (ook de stelen).
- Verhit een wok en rooster eerst de trasi nog even en haal deze er dan uit.
- Doe de olie in de wok en verhit deze tot ze echt goed heet is.
- Doe er de suiker in en roer dit even in de olie.
- Voeg de gemalen ui, knoflook en pepers toe en bak alles goed om en om.
- Voeg de verkruimelde trasi toe en de zwarte peper.
- Voeg dan de vissaus en ketjap toe.
- Voeg dan de uitgelekte kangkung toe en roer alles goed door de kruiden.
- Voeg eventueel extra vissaus toe tot de kangkung zout genoeg is.
- Zo snel mogelijk het vuur uit doen, zodat de kangkung knapperig blijft.

Heerlijk met witte rijst en sambal goreng ajam.

Rubriek: tumis, groenten

Wilde spinazie


Geen opmerkingen: